Барселона и Атлетико Мадрид постигнаха споразумение за трансфера на Лусиано Вието, съобщава „Mundo Deportivo“. Според информацията 22-годишният футболист ще играе от следващия сезон за каталунците.

Двата клуба са постигнали сделка за трансфера на аржентинския нападател, който ще възлиза на стойност 22 милиона евро. Остава Барселона и Атлетико да уточнят детайли преди Вието официално да стане футболист на каталунците.

Договорът на Лусиано Вието с Барселона ще бъде за срок от пет години. 

„Дюшекчиите“ привлякоха Вието от Виляреал през миналото лято срещу сумата от 20 милиона евро. Нападателят обаче не успя да се наложи в състава на Диего Симеоне.

С привличането на Лусиано Вието селекцията на Барселона ще приключи. Аржентинецът ще бъде така желания от Луис Енрике четвърти нападател след Меси, Суарес и Неймар.

Виляреал привлече Вието, когато той бе на 20 години от Расинг Клуб де Авеянеда. За „жълтата подводница“ той отбеляза 12 гола в 32 мача.

През миналия сезон за Атлетико Мадрид той отбеляза едва 1 гол в 19 мача, от които в 12 бе титуляр.

Атлетико Мадрид заминава във вторник на турне в Австралия и се очаква сделката за Вието да бъде осъществена в следващите часове, за да може аржентинецът още в началото на следващата седмица да се присъедини към новия си отбор Барселона.