Ръководството на Барселона е взело решение да привлече Седрик Соарес от Спортинг Лисабон и Алеиш Видал от Севиля през летния трансферен прозорец, съобщава вестник „Спорт“.

От спортно-техническия екип на Барселона са се спрели именно на Соарес и Видал, които ще могат да играят за отбора от 1 януари.

Според информацията от Барселона са предложили 10 милиона евро на Севиля за Видал, а освен това в сделката ще влязат Денис Суарес и Ален Халилович. Правата на Суарес ще бъдат изцяло продадени, докато хърванинът ще бъде преотстъпен под наем без опция за откупуването му.

Алеиш Видал има договор със Севиля до лятото на 2019 година, а освобождаващата клауза, която е записана в него е на стойност 25 милиона евро.

Седрик Соарес има договор със Спортинг Лисабон до лятото на 2016 година. Барселона ще брои между 3 и 5 милиона евро за него, за да го привлече през януари.

Даниел Алвеш със сигурност напуска отбора, защото договорът му с клуба изтича на 30 юни и той няма да го поднови. Бразилецът не успя да се разбере с ръководството на Барселона за нов контракт.

Барселона почти сигурно ще продаде през лятото Мартин Монтоя, към когото има много сериозен интерес от Интер и Ливърпул.

Дъглас Перейра също ще бъде разкаран от клуба, но това най-вероятно ще се случи през януари, за да може Луис Енрике да разполага с два варианта за десен бек. Другата опция пред треньора на Барселона за този пост ще бъде Адриано. Енрике също така може да преквалифицира Жереми Матийо и Жорди Алба и да ги използва на този пост.