Защитникът Мартин Монтоя вече постигнал споразумение с Интер относно личните си условия. Единственото, което забавя осъществяването на трансфера, е одобрението, което испанецът трябва да получи от Барселона.

По принцип каталунците нямат преференции на кого ще дадат своя юноша, който не можа да получи желаните гаранции от наставника Луис Енрике. По информациите в италианските медии може да се заключи, че десният бек вече е уточнил последните детайли по бъдещия си договор с „нерадзурите“ след решителна среща миналата седмица.

„Ние чакаме да получим „зелена светлина“ от Барселона, за да бъдем на 100 процента сигурни в трансфера му към Интер“, сподели агентът на Монтоя – Хуан де Диос Караско. „Постигнали сме договорка и сега само чакаме. Мога да потвърдя, че договорът ще бъде за преотстъпване в срок от 2 години, но не мога да говоря за цифри.“

Очакванията сочат, че Монтоя ще получава по 1,5 милиона евро на сезон в Интер, който разполага с опция да откупи 24-годишния играч срещу 8 милиона евро.