Отборите на Барселона и Сантос официално потвърдиха трансфера на Неймар на „Камп Ноу“. Двата клуба обявиха осъществяването на сделката на официалните си сайтове.

„Неймар ще играе за Барселона през следващите пет години. Футболистът е известен с отличната си техника и голмайсторски умения. Той е кошмар за всяка една защита. Неговият стил на игра е красив за гледане. Неймар получи признание дори и от легендата на футбола Пеле. Много хора смятат, че Неймар е наследникът на Пеле“, пише на страницата на Барселона.

„Управителният комитет на Сантос бе уведомен от Неймар, че футболистът е взел решение да приеме предложението на Барселона. По този начин трансферът на Неймар в испанския отбор ще бъде финализиран през следващите дни“, пише на официалната страница на бразилския клуб.

Неймар първи оповести взетото от него решение на страницата си в социалната мрежа „Туитър“.

Договорът на Неймар с Барселона ще бъде за пет години, сумата на трансфера не се съобщава.

По неофициална информация, Барселона ще плати на Сантос за Неймар 28 милиона евро. Очаква се, че Неймар ще получава по 7 милиона евро годишно.

21-годишният нападател на бразилския национален отбор беше харесан и от вечния съперник на Барселона – Реал Мадрид. Неймар е изиграл 133 мача с фланелката на Сантос, в които е забил 70 гола. Той има и 32 мача с националния отбор, в които се е разписал 20 пъти.