Българският футболен съюз и президентът Борислав Михайлов подкрепят поредната инициатива, свързана с развитието на младите футболни таланти. Решението бе взето след срещите на президента Михайлов с министъра на младежта и спорта Даниела Дашева и кмета на район "Витоша" Теодор Петков, на които бяха обсъждани възможността за реализиране на програмата "Футбол в училище" и практичното използване на футболните терени и многофункционалната зала на Националната футболна база в Бояна. Като част от стратегията за развитие на младите таланти, Българският футболен съюз ще участва в сътрудничество с "Кампус Барселона", информира пресслужбата на БФС.

Организацията предоставя шанс на младите българчета от цялата страна да сбъднат мечтата си и да се докоснат до магията на един от най-елитните и успешни клубове в света - Барселона. 

Момичета и момчета на възраст между от 8 до 18 г. ще имат шанса да тренират в продължение на седмица под ръководството на квалифицираните треньори и детски ръководители на европейския гранд. Футболният летен лагер, който ще се проведе през юли 2017 г. включва също така учебни часове по испански, посещение на стадион "Камп Ноу" и музея на Барса, където малчуганите ще се запознаят със славната история на каталунския гранд.

След края на лагера талантливите деца ще получат официална диплома и два тренировъчни екипа на Барса. Преди да заминат децата ще се подготвят в Национална футболна база "Бояна" под ръководството на квалифицирани български специалисти и ще бъдат обезпечени с футболни екипи и топки.