Campus Barcelona потегля и през 2017-а. Български деца отново ще имат шанс да играят на терените на Миниестади в Барселона, да носят екипа на големия клуб и да мечтаят с топка в краката да са Меси, Суарес, Марадона или Стоичков.

Инициативата, ръководена от Миглена Николова и Росица Славчева, вече потегли към летните седмици, когато кампът ще се случи в Барселона.

"Миналогодишното издание на лагера беше успех - казва Миглена Николова, която от години живее в каталунската столица и има отлични контакти в клуба. - Пътувахме с 86 български деца и те си изкараха страхотно. Три от тях дойдоха от ЮАР, по едно от Лондон и Виена, а пет живееха в Барселона. Все българчета. Спомените им остават за цял живот и още от тогава родителите им не спират да ме питат кога започва следващата кампания и лагерът."

Този път той ще е по-дълъг, защото интересът е по-голям.

"Да, ще го направим не за една, а в две седмици през втората половина на юли - уточнява Николова. - През годината, която мина от първия кампус, групата във фейсбук е все така активна, телефонът ми не спира да звъни. Най-хубавото е, че осъществихме контакти и създадохме приятелства с някои от хората. И те не спряха в момента, в който лагерът за 2016-а свърши. И днес се чувам редовно с родителите на Ники, Марти, Денис, Никола... Още доста са... Те искаха да запишат децата си веднага, след като те се прибраха от Барселона миналата година."

източник: Campus Barcelona

В инициативата за 2017-а има и нови моменти. Например партньорството с БФС, като то ще роди доста интересни идеи.

"Имаме разговори с футболния съюз, който е много отворен към такива инициативи - разказва Миглена. - Хората работят активно по програми за детски футбол и опитват да помагат на всеки, който развива някаква дейност в тази област. Говорим си за ден на отворените врати на новата база на БФС преди заминаването на децата за Барселона, за тренировки на там, за участие на елитни треньори в тях..."

Лагерът на децата в храма на синьо-червената футболна религия ще премине на един дъх - остават емоциите и спомените за малчуганите от 8 до 18 г., които ще участват. Освен дипломата, която ще получат, както и два екипа на Барса, видяното и преживяното никак няма да е малко.

"Децата ще са настанени в комплекса "Tres Estrellas" и с тях ще има 24-часово наблюдаващи ги квалифицирани педагози - разкрива Миглена Николова. - Това са учители и преподаватели от българското неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Барселона. Директорката Стоянка Колева също е ангажирана актовно с инициативата и ще помага.

източник: Campus Barcelona

През миналата година децата се срещнаха с Мартин Петров, с младия ни талант Кун Теменужков, който играе в юношески тим на Барса, с мениджъра Хосе Мария Мингея... Гледаха представянето на Лука Дин, новия ляв бранител на отбора, на "Камп ноу".

През 2017-а ще видят музея на клуба, тренировъчния комплекс на първия тим, академията Ла Масиа, както и ще изгледат мач на някой от юношеските състави - ако програмата го позволява, той може да е с участието на Кун - техния познат от миналата година.

Тренировките са за всички - двуразови и с уроци по испански, също всеки ден, по един час. В заниманията децата ще се разделят и по постове, а ще има и различни групи според степента на възможности и възрасти.

За всички тях това ще е безценно футболно изживяване, както и възможност да влязат в света на Барселона.

"Споменът, приятелствата, впечатленията - какво по-ценно има за едно дете?", казва организаторката.

Неслучайно хората я търсят още от юли 2016-а, за да питат кога стартира Campus Barcelona 2017.

Този път не седмица, а две в едно от свещените места за футбол на Европа.

За контакти с Campus Barcelona
Миглена Николова и Росица Славчева.
+359 879 89 29 21
+34 652 86 53 22
+34 693 43 79 31
cosmofutbolbcn@gmail.com
rosi80slavcheva@gmail.com