Бранителят Жорди Алба охлади мераците на английския Тотнъм за трансфер през това лято. Испанският краен защитник е силно желан от лондончани за новия сезон, но Алба бе категоричен, че иска да остане до края на живота си в Барселона.

29-годишният бек заяви, че решението му не датира от няколко дни, а е откакто е акостирал на „Камп Ноу”. През 2015-а година Алба преподписа нов петгодишен контракт с „блаугранас”, с включена клауза от 150 млн. евро в договора му.

„Много съм щастлив в Барса. Ако зависи от мен, ще остана тук завинаги. За съжаление не зависи само от мен. Клубът също трябва да изяви желание. Трябва да се представям на много добро ниво. Не виждам себе си далеч от Барселона”, заяви Алба пред испанските медии.

Алба е част от състава на Барселона от 2012 година, помагайки на каталунците да вдигнат 13 трофея оттогава. Защитникът е вдигал по четири пъти Ла Лига и Копа дел Рей. Бе част от отбора, който надви Ювентус във финала в Шампионската лига през 2015 (3:1), а по-късно през годината триумфира и на Световното клубно първенство.