Маркос Алонсо ще премине в Атлетико Мадрид, когато приключат договорните му отношения с Барселона. Бранителят отдавна е спряган за играч на “дюшекчиите“. Ако това се случи, Алонсо ще е преминал през трите големи в испанския футбол - премина през академията на Реал Мадрид и се появи в игра за "лос бланкос" през април 2010, сега е в Барселона и може да премине в Атлетико Мадрид.

Информацията за интереса на „дъшекчиите“ към Алонсо е на Cadena SER.  Твърди се, че 33-годишният футболист вече е постигнал споразумение с отбора на Диего Симеоне, въпреки че на този етап нищо не е обявено официално. 

Според информациите в последните дни Маркос Алонсо ще напусне Барселона като свободен агент, когато договорът му изтече това лято. Алонсо подписа 18-месечен договор през януари 2023, който включва опция за допълнителни 12 месеца, ако бранителят играе в 50% от мачовете през този сезон, но контузията в гърба и появата на други опции в състава го ограничиха до едва 299 минути в седем участия във всички състезания през този сезон.