Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че както той, така и клуба ще сторят всичко възможно да създадат благоприятна среда, където Филипе Коутиньо би искал да остане в бъдеще.

Барселона включва португалски национал в офертата за Коутиньо

В последните дни се появи информация, че Барселона подготвя нова оферта за футболиста на мърсисайдци, която ще бъде отправена в първите дни на януарския трансферен прозорец.

 „Нямам никаква представа какво ще се случи. Не сме разговаряли за тези неща. Можете ли да си представите какво ще стане, ако кажа:„Да, имаме договорка с Барселона.”, попита риторично Клоп.

Сагата "Коутиньо в Барса" се подновява с пълна сила

„В този момент, на 100% истината е такава – никой не мисли за това. Не говорим по този въпрос, а и трябва ли? Каквото и да се случи, няма нужда да бъде коментирано. Ще разполагаме с достатъчно време, за да разговаряме за това, но не през октомври”, призна още наставникът на „мърсисайдци”.

„В крайна сметка, като клуб, ние искаме единствено да създадем благоприятна среда, от която играчите да искат да бъдат част. В този момент ние имаме това. Никой не мисли за зимния или летния трансферен прозорец”, допълни Клоп.

Коутиньо получил разрешение да напусне „Анфийлд“

През изминалото лято каталунският клуб до последно се мъчеше да убеди Ливъпул да продаде бразилеца. От “Анфийлд” пък се принудиха да поставият космическа цена от 200 милиона евро в опит да откажат шефовете на Барселона от Коутиньо.