Той е... Неговото име е... Кристиано Роналдо! Не обявяваме нов водач на църквата, а просто още веднъж напомняме името на играч номер едно за 2014 година. 

Церемонията и резултатите от допитването за Златната топка продължават да пораждат различни коментари. В крайна сметка всичко е въпрос на гледна точка, а победителят е един /при това убедителен според вота/. Почитателите на Германия страдат и с право, но защо пък трябваше да спечели точно Нойер? Не заслужаваше ли универсалният капитан Филип Лам, който игра на няколко поста по време на Мондиала? Какво ще кажете за Бастиян Швайнщайгер, който на финала срещу Аржентина извади най-ярките добродетели на немския футбол? Германия бе уникален отбор на Световното в Бразилия и това бе оценено. Льов все приза за най-добър треньор. Той е човекът организирал в най-силна степен този безпогрешен тим.  

От години сме свидетели на „вечното дерби“. Роналдо срещу Лео Меси. Откакто португалецът премина в Реал Мадрид сблъсъкът е още по-емоционален. В този смисъл Кристиано и аржентинецът са врагове. Двамата обаче са и „приятели“, естествено погледнато под друг ъгъл.

Толкова ли гениален щеше да бъде Меси, ако конкурентът му не беше зареден със своята свръх амбиция? Роналдо щеше ли да гони съвършенството, ако нямаше до себе си един футболен феномен? Двамата са различни, но имат невероятна нужда един от друг. Те рекламират футбола, заради това винаги ще са на церемонията за Златната топка, ако играят и са здрави. 

Видеото със сина на Роналдо вкара и по-трогателен елемент в тази сага. Оказа се, че хлапето е почитател на Меси. Този факт бе разкрит от аса на Реал след непринудена реакция на малкия. Едно е сигурно, децата не са артисти и това е самата истина. Какво излиза, че дори по принуда, Роналдо гледа клипчета с Меси... Обикновено на домашната сцена децата избират програмата, която да гледа семейството. 

Футболната класа на Роналдо и Лео Меси трудно може да бъде премерена. Двамата окупираха върха и двуполюсният модел трудно ще бъде сринат в близките два-три сезона. Нойер не взе Златната топка, но е световен шампион, което вероятно ще остане мечта за двамата големи. Те са най-добрите, но не играят в най-добрия национален отбор. Тяхната сцена е клубна. Играят в невероятна Лига, а който твърди обратното гледа да натрапи своето мнение. На финала за Шампионската лига в Лисабон спориха Реал /Испания/ и Атлетико /Испания/. Лига Европа попадна в ръцете на Севиля /Испания/. Ла Лига върви напред, защото се дърпа от два локомотива – Лионел Меси и Кристиано Роналдо. 

Враговете, които нямаше да са толкова велики един без друг.