Спортинг Лисабон направи нова голяма крачка до втората си титла в Португалия за последните четири години. Отборът на Рубен Аморим надви с касическото 3:0 Витория Гимараеш и се нуждае от още две победи, за да е сигурен шампион.

Осмият пореден успех на „лъвовете“ в Лига Португал беше изкован още до почивката с попадения на Педро Гонсалвеш (30') и Виктор Гьокереш (45'). Шведският национал се разписа още веднъж в 49-ата минута и вече има 24 гола от началото на сезона, а освен това е направил и 10 асистенции.

Спортинг събра 80 точки, а в следващия кръг ще гостува на Порто, който се бори с Брага за третата позиция, даваща право на участие в Лига Европа. Снощи „драконите“ спечелиха с 2:1 визитата си на Каса Пиа и имат 62 точки. С толкова е и Брага, който в събота надви с 2:1 аутсайдера Визела.

Победата на Порто не дойде никак лесно. Галено откри в полза на тима, воден от Серджо Консейсао, в 31-ата минута, но малко по-късно Нуно Морейра изравни. Победата на гостите донесе Нико Гонсалес в 56-ата минута. Това беше първи успех за „драконите“ в първенството в последните 4 кръга.

В понеделник Бенфика гостува на Фарензе и при успех може да се доближи на седем точки от Спортинг.