Барселона има интерес към двама защитници от нидерландската Ередивизи и вероятността да ги привлече през лятото е голяма. Това са Лисандро Мартинес от Аякс и Маркос Сенеси от Фейенорд, пише местният Voetbal International.

Каталунците продължават да надграждат отбора си и двамата са смятани за добри варианти от юли насетне. Стойността на 23-годишния Мартинес е 22 милиона евро, а на 23-годишният Сенеси е 20 милиона.

Барселона може да си позволи дори и излишни разходи, тъй като отборът вече е в добро положение спрямо финансовия феърплей, който дори ще бъде облекчен като рамка предвид пандемията от коронавирус.

Лисандро Мартинес е централен защитник, висок е само 178 сантиметра, но подхожда на профила на отбора заради добрата си игра с топката при изнасяне и влизане в комбинации. Има един двубой за националния отбор на Аржентина, а в родината си е играл за Дефенса и Хустисия и Нюелс Олд Бойс.

Сънародникът му Маркос Сенеси Барон все още няма мач за първия отбор на страната, а от 2019-та година е в Европа, като преди това е играл за Сан Лоренсо. Той е висок 185 сантиметра.