Испанският гранд Барселона планира да подмлади средната си линия, след като звездите на каталунците в центъра на терена прехъврлят 30-те години. Иван Ракитич направи 30 по-рано през годината докато Серхио Бускетс и Паулиньо ще празнуват също през това лято.

Това е основната причина Барса да разгледа варианта за закупуването на младата холандска надежда на Аякс Френки де Йонг.

„Мундо Депортиво” съобщава, че каталунците са направили контакт с ръководството на Аякс в неделя, като директно им е бе заявено, че желаят да вземат младия полузащитник възможно най-бързо.

21-годишният полузащитник впечатли за холандския гранд през миналия сезон, като направи девет асистенции в 26 срещи. През голяма част от годината Де Йонг игра на „Йохан Кройф Арена” като дефанзивен полузащитник, а също така не е играл за Аякс от началото на март, след като получи травма в глезенната става.

Френки Де Йонг разполага с добра дисциплина за дефанзивен полузащитник и визия, която е грабнала веднага окото на скаутите на Барселона и те смятат, че евентуалното ново попълнение ще бъде интегрирано много бързо на „Камп Ноу”.