Отборът на Барселона иска да привлече защитника на Аякс Николас Талиафико. „Каталунците“ нямат алтернатива за Жорди Алба на левия бек, което е накарало старши треньора Шави Ернандес да поиска нов играч за тази позиция и е идентифицирал именно Талиафико като човека когото иска да привлече.

Според журналиста Фабрицио Романо, 29-годишният аржентинец прави всичко възможно, за да осъществи този си трансфер, като дори вече е говорил с ръководството на Аякс да го прати първоначално под наем на „Камп Ноу“ до края на сезона.

„Николас Талиафико настоява да се присъедини към Барселона следващата седмица. Аякс все още иска да го продаде за постоянно, докато Барселона мисли само за взимане под наем. Талиафико иска да се присъедини към Барса възможно най-скоро – той се надява, че Аякс ще го пусне под наем, тъй като това ще бъде голям шанс в кариерата му“, написа Романо в профила си в „Twitter“.

Смята се, че Аякс ще бъде готов да продаде Талиафико на Барселона, но в момента „каталунците“ предлагат само сделка за наем с опция за откупуването му.