Емоционалното сбогуване с Лионел Меси бе една от големите травми, които феновете на Барселона все още помнят. Напускането му беше напълно неочаквано, тъй като имаше предварително споразумение за подновяването на договора му пре 2021-а година, но поради деликатната икономическа ситуация, в която бяха каталунците, задържането на аржентинеца се оказа невъзможно. Той не можа да бъде регистриран и това принуди Жоан Лапорта да се откаже от Лео, който си тръгна без пари в посока Пари Сен Жермен.

От този момент изминаха три години, но той все още е жив в спомените на много хора. Освен това, заради пандемията от COVID-19 той не можа да се сбогува реално с феновете, а всичко се случи на пресконференция. Със сигурност световният шампион би се радвал да може да играе отново на „Камп Ноу“ , въпреки че този път ще бъде с фланелката на друг отбор, като дори вече се работи по този въпрос.

El Nacional пише, че от известно време Барселона води разговори с настоящия клуб на Меси – Интер Маями, за организирането на приятелска среща, която да послужи като импровизирано изпращане на осемкратния носител на „Златната топка“. Идеята е това да стане, когато приключат строителните дейности по новия „Камп Ноу“, но все още няма точна дата. Очаква се всичко това да приключи през последното тримесечие на 2024-а или в началото на 2025-а година.

И сега всичко, което остава, е да се споразумеят за датата, която най-добре ще пасне в календара и на двата отбора. Вариантът това да стане през декември или януари е напълно изключен и следователно мечтата на Лапорта да открие новия „Спотифай Камп Ноу“ с Меси на терена е практически невъзможна. И възможността, която изглежда най-осъществима към момента, е всичко това да бъде направено, когато приключи следващия сезон през юни или юли за традиционния трофей „Жоан Гампер“.

В този мач ще участват още Луис Суарес, Серхио Бускетс и Жорди Алба, които са съотборници на Меси в Интер Маями, а преди това бяха заедно в Барселона. Очаква се Лео да играе 45 минути и с фланелката на Барса, какъвто е планът на президента Жоан Лапорта.