Младите звезди на Аякс Матайс де Лихт и Френки де Йонг може отново да играят в един отбор. И докато халфът вече е сигурен за Барселона, след като трансферът му беше обявен още през януари, там може да го последва и защитникът. 

Поне така бяха разтълкувани думите му след последното официално събитие, на което той присъства като играч на амстердамския гранд. При награждаването си за млад играч на годината в Холандия, той обяви, че с удоволствие пак би играл в един тим с Де Йонг. 

"Мисля, че Френки се разви изключително много като играч този сезон. Съвсем заслужено преминава в Барселона, той си извоюва този трансфер на терена. Ще бъде страхотно пак да играем с него в един отбор. Само, че не знам дали това ще се случи, няма нищо официално", заяви Де Лихт. 

Името на 19-годишния защитник се спряга за куп европейски грандове, но изпълнителният директор на Аякс Едвин ван дер Сар намали опциите на две - Англия и Испания. В Испания е ясно, че го иска Барселона, докато на Острова за него се борят Манчестър Юнайтед и Ливърпул. И все пак най-близо до подписа му изглеждат каталунците.