Барселона и Реал Мадрид са два от най-популярните отбори по целия свят и огромното съперничество между тях, известно като „Ел Класико“, се мести в Съединените щати това лято. Според журналистката Елена Кондис Едо двата испански гранда ще играят прителска среща на стадион „Allegiant“ в Лас Вегас, Невада, като датата ще бъде определена допълнително.

Това ще бъде вторият път в историята на „Ел Класико“, което ще се играе в САЩ. Първият път беше през 2017 година, когато отборите играха на стадион „Hard Rock“. В този приятелски мач Барселона победи Реал Мадрид с 3:2 пред препълните трибуни.

БГНЕС
84 снимки

Въпреки че все още не е определена точна дата за срещата това лято, се спекулира, че то ще се проведе между 19 и 30 юли. Нещо повече, информацията бива допълвана от това, че Барселона ще получи сума от близо 12 милиона долара, за да се изправи срещу Реал Мадрид през лятото.

Отборът на Шави Ернандес ще изиграе три приятелски срещи в Съединените щати като част от предсезонната си подготовка. „Каталунците“ щуе се изправят срещу Интер Маями в Маями, Ювентус в Лос Анджелис и ще затворят американското си турне в Ню Йорк срещу отбора от МЛС Ню Йорк Ред Булс.