Крайният бранител на Ливърпул Трент-Александър Арнолд написа повече от интересен пост в Twitter след новината, че Лео Меси печели Златната топка за шести път в своята кариера. Младият защитник на Ливърпул подкрепяше своя съотборник Върджил ван Дайк, който остана на второто място в класацията, напомняйки на звездата на Барселона и самият каталунски тим какво му се случи при визитата на „Анфийлд” през миналата година в Шампионска лига.

Историческо! Лео Меси с шеста Златна топка

Всеизвестен факт е какъв чутовен провал понесе „блаугранас”, след като бе разбит с 0:4 от бъдещия европейски клубен шампион, след като пристигна в Англия с преднина от три чисти попадения. Именно четвъртото попадение край Мърсисайд стана, след като Александър-Арнолд изпълни феноменален ъглов удар за Дивок Ориги, докато защитата на Барса още се подреждаше, за да може Ориги да матира Марк-Андре тер Стеген и да изхвърли цинично испанския шампион от турнира.

Александър-Арнолд публикува снимка от тренировката на „червените” преди мача с Евертън през седмицата, в която е прегърнал Андрю Робъртсън и Алекс-Окслейд Чембърлейн, пишейки: „Барселона ни гостуваше и имахме един корнер”.