Лидерът в испанската Ла Лига – Барселона, иска да привлече полузащитника Илкай Гюндоган от Манчестър Сити. Договорът на германеца изтича в края на сезона и каталунците вече водят преговори с него да го вземат като свободен агент. В последните дни разговорите между двете страни са станали по-интензивни, тъй като на „Камп Ноу“ искат да финализират сделката възможно най-скоро, твърди The Athletic.

Старши треньорът на Барса – Шави Ернандес, иска да привлече опитен плеймейкър, който да се конкурира с Педри в средата на терена. Първият избор на каталунците бе друг играч на Манчестър Сити в лицето на Бернардо Силва, но неговото привличане ще е доста трудно заради тежката финансова ситуация, в която клубът се намира. Именно заради това испанците са се насочили към Гюндоган, за когото няма да плащат трансферна сума.

32-годишният германец е решил да напусне „Етихад“, тъй като до момента не е постигнал споразумение с Ман Сити за удължаване на договора си. Освен от страна на Барселона, интерес към него има и от Ювентус и Галатасарай, но каталунците са най-настоятелни и шансът да го привлекат в редиците си изглежда най-голям. В Испания дори твърдят, че от Барса имат готовност да му предложат контракт за две години.