Бившият играч на Барселона Ривалдо определи като правилно решението тази година да не се връчва "Златна топка". Бразилецът обаче подчерта, че нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски този сезон е имал реален шанс да се бори с Лионел Меси и Кристиано Роналдо за ценния трофей.
 
"Решението тази година да не се връчва "Златна топка" е правилно. Това бе един странен сезон в европейските лиги, в който много мачове се играха пред празни трибуни, а някои играчи, например тези във френската Лига 1, преждевременно завършиха своите кампании. 
 
Някои футболисти може да бъдат разочаровани от това решение и Левандовски от Байерн без съмнение е един от тях. Полският нападател бе великолепен и бе в удобно положение да спори с Лионел Меси и Кристиано Роналдо за трофея. 
 
За Меси и Роналдо това е пропуснат шанс да спечелят още една "Златна топка", когато кариерите им доближават своя край. Но решението да се отмени наградата година определено е правилно", заяви Ривалдо пред Марка. 
 
По-рано тази седмица стана ясно, че "Златна топка" тази година няма да се връчва за първи път от организирането на анкетата - 1956 г.