Суперзвездата Лионел Меси няма намерение да продължи кариерата си в първенството на Саудитска Арабия. Световният шампион с Аржентина е във възлов момент от кариерата си, тъй като трябва да реши по кой път да поеме, когато договорът му с Пари Сен Жермен изтече през лятото.

Към момента най-реално е да продължи на „Парк де Пренс“, въпреки че все още не е постигнато споразумение. Сега столичани оформят второ предложение и тогава Меси ще реши дали да го приеме.

БГНЕС / BGNES
30 снимки

Това, което Лео Меси вече е решил, е да не се вслушва в предложенията, които могат да дойдат от Близкия изток и по-специално от Саудитска Арабия. Той беше свързван с Ал Хилал, водещи отбор в Азия, който предложи на аржентинеца 600 милиона евро за два сезона, опция, която той не разглежда в момента. Агентът и баща на Меси – Хорхе, вече заяви, че това са фалшиви информации. В момента в местната лига се състезава най-големият му противник през годините – Кристиано Роналдо, в Ал Насър и в последните месеци усилено се твърдеше, че двамата могат да играят отново един срещу друг.

Независимо от това, Меси иска да опита за един последен път да спечели Шампионската лига и да се подготви по най-добрия начин за Копа Америка през 2024-а година, която ще се проведе в Съединените щати, където Аржентина ще защитава титлата си.

БТА / BTA
38 снимки

Меси има три възможни дестинации пред себе си. Първата е да остане в ПСЖ, но в момента това е остава пос въпрос, като се има предвид, че аржентинецът иска заплата, която да са доближава до тази на Килиан Мбапе.

Друга опция е завръщане в Барселона, но каталунците ще трябва първо да се разделят с някои играчи, за да могат да осигурят заплатата на Меси, докато се опитват да са в рамките на правилата за тавана на заплатите в Ла Лига. Що се отнася до третия вариант - това е Интер Маями, но това ще противоречи на желанието на петкратния носител на „Златната топка“ да се подготви за Копа Америка следващото лято.