Двама от най-великите играчи в света Кристиано Роналдо и Лионел Меси не могат да се понасят. Това заяви легендата на Ливърпул Джейми Карагър. В същото време тяхната вражда им е помагала да стават все по-добри през годините.

Аржентинецът и португалецът прекараха по-голямата част от своите  кариери, състезавайки се един срещу друг. Те вдигнаха летвата на индивидуалния блясък до невиждани досега висоти. Общо имат 13 Златни топки и безброй големи отличия - включително титли в Шампионската лига, трофей от Мондиал и от Европейското първенство - събрани помежду им.

Нито Меси, нито Роналдо някога са казвали нещо лошо за другия, но легендата на Ливърпул Джейми Карагър, който се е изправял и срещу двамата в миналото, сподели пред Football365 за епична битка за надмощие.

„Те не искаха да загубят от другия, особено що се отнася за трофеи като Златната топка. Това винаги е било голямото съперничество за тях - през всеки сезон. Определено се направиха един друг по-добри. Но мисля, че вероятно не могат да си дадат сметка за това, докато не приключат кариерите си. Докато все още играят, обзалагам се, че те няма да могат да се понасят“, сподели Карагър.

„Нямаше значение какво правеше единият, другият трябваше да му го отвърне. Никога не можеха да се насладят на това, което бяха направили, защото знаеха, че другият ще им го върне и ще вкара повече голове. Винаги съм чувствал, че ако един от тях вкара хеттрик, на следващата вечер другият също ще реализира хеттрик. Винаги трябваше напълно да се засенчват един друг“, коментира още бившият футболист.

„Сигурно е било трудно психически, това съперничество Меси-Роналдо... И бих казал повече за Роналдо, защото мисля, че вероятно 7 или 8 души от 10 биха казали, че Меси е по-добрият“, коментира още Джейми Карагър.

„Не е за вярване колко Златни топки са спечелили и двамата, като се има предвид, че се състезаваха един срещу друг. Може би някой би могъл да достигне тяхното ниво за две или три години, но за толкова дълго време, не съм сигурен, че някога ще видим това отново“, завърши Карагър.

В момента Меси се състезава в Мейджър Лийг Сокър с Интер Маями, докато Роналдо е с екипа на Ал Насър в Саудитската професионална лига.