Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо сравни 19-годишния защитник на Аякс Матайс де Лихт с легендарния Франц Бекенбауер и централния бранител на Барселона Жерар Пике.

„Да не кажа, че е уникален футболист, но в наши дни талантите изгряват на 17. Спомнете си Франц Бекенбауер, който също рано заигра като защитник”, сподели Моуриньо.

„Де Лихт игра срещу Манчестър Юнайтед на финала в Лига Европа още преди две години. За възрастта му можеше да се съди само по паспорта. Той вече беше опитен играч, може би с около 9 години над собствената си възраст. Де Лихт е добър в това, че заема най-важната позиция в такива тимове като Аякс – централен защитник”, сподели още Моуриньо.

„Де Лихт заедно с Ван Дайк от Ливърпул са много добри, както и Клеман Лангле, а и Жерар Пике от Барселона, когото считам за феномен.”

„На полуфиналите в Шампионската лига се класираха отборите, които имат класни и креативни, много мощни нападатели, но най-важното за тях е, че имат централни защитници от висока класа”, добави португалският специалист.