Испанският шампион Барселона оформи трансфера за младия полузащитник на ФК Грьонинген Лудовит Рейс, потвърди холандският клуб.

По-рано през годината стана ясно, че каталунският клуб е предложил 2,5 милиона евро за 18-годишния футболист, но от Грьонинген споделиха, че са получили далеч по-голяма сума. През седмицата испанският Diario Sport потвърди, че осем милиона евро е цената, която Барса е заплатил за висококотирания халф, който е впечатлил скаутите на „блаугранас”. Те са го наблюдавали в последните 12 месеца.

„Ние не продаваме нашите играчи евтино”, сподели шефът в Грьонинген Ханс Нийланд пред RTV Noord. „Постигнахме договорка с Барселона, а сумата от 2,5 милиона не е реалистична, даже е евтина”, продължи той.

Юношеският национал на Холандия ще пристигне от Словакия, откъде са родом и двамата му родители. Рейс бележи първия си гол в Ередивизие през октомври 2017-а година, когато вкарва при гостуването на Спарта Ротердам. Сайтът на Барселона пък написа, че сумата, която е дадена за правата на играча е 3,25 милиона евро, а откупуващата му клауза е в размер на 100 милиона евро. Подписването на договора стана в присъствието на спортния мениджър на отбора Жосеп Сегура, както и Хосе Мари Бакеро и Гийермо Амор.

Това е втори холандец, който пристига на "Камп Ноу" за следващия сезон, след като испанците финализираха трансфера на звездния халф на Аякс Амстердам Френки Де Йонг по-рано през годината.