Аржентина претърпя голям крах на Световното първенство и отпадна на 1/8-финалите, макар и от бъдещия шампион Франция. Това беше оже би последният шанс за голямата звезда на "гаучосите" Лео Меси да спечели световната титла и да запише името си до легендата Диего Марадона. 

Мнозина очакваха това да е последният голям форум за нападателя с националния екип именно заради този провал. А месец и половина след този провал, в националния отбор още не са наясно какво ще реши звездата на Барселона. 

Засега е ясно само едно - Меси е обявил на федерацията, че няма да участва в контролите през септември срещу Колумбия и Гватемала. Всъщност, следващите състезателни мачове на аржентинците са чак следващото лято в турнира Копа Америка, а дотогава ще играят само контроли. 

"Все още не знаем дали Лео ще продължи кариерата си в националния отбор. Засега е обявил само, че няма да е на разположение за контролите през септември", сподели източник от федерацията пред "Ройтерс". 

Лео Меси така и не е спечелил голям трофей с екипа на родината си, макар да загуби два финала за Копа Америка и един на Световното първенство в Бразилия преди четири години. Той вече веднъж се отказа от националния отбор, но впоследствие се завърна именно с идеята да спечели голям трофей.