Старши треньорът на Ал-Сад Шави Ернандес коментира слуховете за евентуалното му назначение начело на Барселона в близко бъдеще.

"Много хора ме виждат като треньор на Барселона. Не искам да се крия, надявам се. Мога да го кажа много пъти, но винаги съм се отнасял с уважение към настоящия треньор Роналд Куман и към клуба, който сега е доста конкурентен. Пожелавам на екипа всичко най-добро.
Предстоят президентски избори за Барселона. Да видим кой кандидат ще спечели. Но фактът, че ще оглавя Барселона в близко бъдеще, е илюзия", заяви Шави пред Mundo Deportivo.

Испанските медии съобщиха, че няколко кандидати за президент на Барселона искат да видят Шави като старши треньор на отбора. В същото време договорът на специалиста с катарския клуб е до юли 2021 година.

Световният шампион игра на "Камп Ноу" в продължение на 17 години от 1998 до 2015 година. Той спечели 8 титли на страната, 3 Купи на Краля, 4 Шампионски лиги, 6 Суперкупи на Испания, 2 Суперкупи на Европа и две Световни клубни първенства.