Нападателят Луис Суарес потвърди, че няма да се връща в Европа, слагайки край на всякакви спекалуации за емоционално завръщане в Ливърпул. „Червените“ бяха един от петте клуба, за които уругваецът игра на Стария континент. Сега, на 35 години, нападателят реши да се върне в родината си, където подписа с Насионал, клубът, в който започна кариерата си, след като напусна Атлетико Мадрид.

Суарес беше свободен да избере следващата си дестинация, след като договорът му с „дюшекчиите“ изтече и се заговори за изненадващо завръщане в Ливърпул, клубът, който напусна през 2014-а година. „Червените“ изпитват трудности през този сезон и се заговори, че уругваецът може да бъде решението на проблемите в атака, но самият футболист разкри, че времето му в Европа е приключило.

„Да, защото вече направих европейската си кариера и си тръгнах много горд от нея. Имах много възможности, много, преди да дойда в Насионал, но смисълът да дойда в моята страна беше също, че играх за Грьонинген, Аякс, Ливърпул, Барса, Атлетико... Каква по-добра кариера от тази в Европа?“, заяви Суарес пред „Marca“.

Първият му отбор в  Европа беше нидерландският Грьонинген, но след впечатляващ първи сезон той премина в Аякс. В Амстердам той се превърна в звезда и Ливърпул успя да си осигури подписа му през януари 2011-а година, а Суарес вкара още при дебюта за мърсисайдци.

Последният му сезон на „Анфийлд“ той записа името си като един от най-големите нападатели в историята на Висшата лига. Той вкара 31 пъти в 33 мача и спечели наградата Играч на годината, но не успя да изстреля Ливърпул до титлата, които завършиха на второ място и на две точки от Манчестър Сити.

Интересът на Барселона накара Суарес да напусне Ливърпул през лятото на 2014-а година, като за него каталунците платиха над 60 милиона паунда. В първия си сезон уругваецът помогна на Барса да спечелят требъл, отбелязвайки във финала на Шампионската лига. Той след това остана в Испания с Атлетико, където спечели Ла Лига в първия от двата си сезона за „дюшекчиите“.