Старши треньорът на Аякс Ерик тен Хаг заяви, че е поласкан от интереса на Барселона към него, но има договор с холандския гранд и на този етап не възнамерява да напуска отбора.

"Имам договор с Аякс и ме се наслаждавам. Работим за бъдещето на отбора и в момента не мисля за нищо друго", коментира 49-годишният специалист.

Аякс елиминира Реал Мадрид и Ювентус в Шампионската лига и беше на секунди от класиране на финал, но допусна късен гол и домакинска загуба от Тотнъм с 2:3 и отпадна от надпреварата заради правилото за по-малко отбелязани голове на чужд терен след успеха с 1:0 в първия мач в Лондон.  Амстердамци вече спечелиха купата на Холандия и са лидери в националния шампионат кръг преди края на сезона.

„Да бъдеш свързан с клубове като Челси, Барселона и Байерн Мюнхен е хубаво, но аз имам договор с Аякс и тук се чувствам добре. Не мисля да си тръгвам сега“, сподели Тен Хаг.

Треньорът на Аякс свърши великолепна работа с екипа си през настоящия сезон. Отборът игра полуфинал в Шампионска лига и спечели дубъл в Холандия.

Ерик тен Хаг има договор с Аякс до лятото на 2020 година.

Той пое холандския гранд през декември 2017 година.