Централният защитник Матайс де Лихт до часове ще стане играч на Ювентус и сагата около трансфера му, която се точеше от началото на година, най-накрая ще приключи. През това време името му се спрягаше за къде ли не, но най-вече за Барселона. 

Дори по едно време медиите в Испания твърдяха, че холандецът е сигурен за каталунците, след като Аякс е приел офертата им за 75 млн. евро. В крайна сметка той ще заиграе в Торино, а агентът му Мино Райола обяви, че всички тези информации са били глупости. 

"Матайс в Барселона? Доста глупости написахте по тази тема. Не е въпросът в това кой отбор го искаше най-много, а в това, че ЮВентус е най-добрата опция за него. За един защитник е задължително в един период от кариерата си да играе в Италия."

"Ако искаш да станеш най-добрият в света на тази позиция, това е задължителна стъпка. Той е най-добрият играч на тази възраст в света. Може би ментално е на нивото на Златан Ибрахимович, а като качества е по-добър от Павел Недвед дори", заяви Райола на летището в Торино.