Бившият футболист на Барселона Христо Стоичков изрази мнение, че без голямата си звезда Лионел Меси, Аржентина няма да спечели мач поне три години. Камата защити нападателят на „блаугранас“ от многото нападки по негов адрес и анализира състоянието на гаучосите.

Припомняме, че на Мондиала в Русия Меси и компания достигнаха осминафиналите и бяха елиминирани от Франция.

„Първо всеки трябва да е наясно какъв тип футбол иска да  изповядва – да зависиш само от Меси, или от 22 играчи.  Аржентинският футбол се нуждае от структура. Не разбирам много проекта на новия президент. Какво иска да играе Аржентина? Това е големият въпрос“, коментира Камата пред Ole, след новината, че Меси оставя националната селекция временно.

„Ако утре оставя Аржентина без Меси, отборът няма да спечели мач в продължение на поне три години”.

Българинът защити Меси от нападките, че имал решаваща роля в тима на гаучосите, че реди състава и избира селекционера.

„Това са долни лъжи, които се тиражират от доста време“, каза бившият нападател на Барселона. „Ако всичко е така и Меси вкарва приятели в състава, тогава и аз трябва да имам място там, защото съм му приятел. Чиста лъжа. Как може да измислят хората такива неща“.

„Много хора не знаят нито кой е Лео Меси, нито го познават. Виждат го, но не го познават. Аз го познавам и знам, че не би направил нещата, в които го винят. Това са чисти лъжи“, добави Стоичков.

В Аржентина тръбят: Меси напуска националния поне засега

Меси стартира сезона с ново забелжително постижение