Нидерландският национал Мемфис Депай вече може да се смята за сигурно ново попълнение на Барселона, пише „Marca“. Според изданието „каталунците“ са преборили тимове от цяла Европа за подписа на нападателя, включително Ювентус, Интер и Пари Сен Жермен. Още повече, че на „Камп Ноу“ той би се събрал с бившия селекционер в националния тим Роналд Куман.

От Барселона обаче умишлено или не подсказаха, че трансферът на 27-годишния Депай в отбора вече е факт. Вчера на клубния сайт се появи фланелката на нападателя, която беше налична за поръчка от онлайн магазина на „каталунците“. Това обаче бързо беше поправено и в момента на сайта се появява съобщение, което уведомява посетителите за профилактика.

Очаква се трансферът да бъде обявен през следващата седмица, като се изчаква да мине утрешният мач на Нидерландия с Украйна от UEFA EURO 2020, в който Депай най-вероятно ще бъде титуляр.

Той ще пристигне на „Камп Ноу“ със свободен трансфер, след като отказа да продължи договора си с Олимпик Лион. По последни информации Барселона му предлага контракт за 2+1 сезона.

По този начин Депай ще се превърне в четвъртото ново попълнение на клуба след Серхио Агуеро, Ерик Гарсия и Емерсон.