Бившият футболист на Барселона Ерик Абидал заяви, че футболистът на Монако Килиан Мбапе не струва 120 милиона паунда, на колкото е оценяван.

"Мбапе е добър футболист, но неговата цена не е 120 милиона паунда", сподели Абидал в интервю за радио „Cadena Ser“.

"Мисля, че той иска да остане в Монако и да докаже нивото си там. Трябва да вземе важно решение, мислейки за игровите минути, защото сега предстои световно първенство."

"Когато са платени 100 милиона паунда за Погба, тогава за играч с по-голям талант трябва да се извадят 200 милиона паунда. А те не отговарят на стойността на играча. В такъв случай каква цена би трябвало да се плати за Лионел Меси и Неймар?"

Абидал коментира и острието на Борусия Дортмунд Усман Дембеле: "Той е много талантлив, би паснал добре на Барса. Скамейката на тима трябва да бъде съставена от силни футболисти".

„През ноември завърших магистратура по мениджмънт. На 40 години искам да завърша и да имам треньорски лиценз. Може един ден да се възползвам от тази възможност. Имам много контакти във футбола. Никой не знае дали един ден няма да стана треньор“, добави французинът.

„Луис Енрике свърши фантастична работа. През първата си година начело на Барселона той спечели пет трофея. Неговият стил на игра еволюира. Вярвам, че Ернесто Валверде също ще промени много своите виждания, след като започне по-сериозна работа в Барселона.“

„Със сигурност на Ернесто няма да му е лесно в Барселона. В Барслеона няма нищо лесно. Валверде е голям професионалист и аз нямам никакво съмнение в неговите способности. Мисля, че бързо ще се адаптира към обстановката. Той обича водените от него отбори да играят хубав футбол, да демонстрират характер. Освен това изисква много от своите футболисти. Играчите също трябва да се адаптират към неговите методи на работа и тактиката му.“

„Нищо не се знае във футбола. На пълно е възможно Усман Дембеле да премине в Барселона. Той е много силен футболист и притежава качествата да играе в Барселона. Един толкова млад футболист се нуждае от достатъчно игрово време, за да демонстрира това, на което е способен.“

 Монако не се предава без бой за Мбапе

„Мисля, че Килиан трябва да остане в Монако. Той от много малко време е част от първия състав на отбора. Предстои Световно първенство в Русия и Мбапе със сигурност ще иска да има гарантирано време за игра, за да може да попадне в състава на Дидие Дешан. Няма да е щастлив, ако игровото време му е ограничено.“

„Тито Виланова значи много за мен и за клуба.“

„Йерай Алварес трябва да знае, че битката е много тежка. Трябва да бъде силен. Аз му желая много здраве“, каза още Ерик Абидал.