Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер изрази своето мнение за бъдещето на Лео Меси.  Контрактът на звездата на Барселона изтича през следващото лято и всички се питат дали аржентинецът ще остане в Барселона, или ще смени клубните цветове.

Една от най-големите легенди на световния футбол засега е част от „каталунците“, но редица европейски грандове се опитват да изкушат Меси с примамливи оферти. Според Арсен Венгер, топ клубовете в Европа трябва да забравят за привличането на аржентинския национал, защото, трябват прекалено много средства, за да успееш да си осигуриш услугите на един от най-добрите в света.

„Не мисля, че с Меси ще се случи нещо кой знае какво. Смятам, че по тази тема се прекалява, и аз не вярвам той да си тръгне от Барса. Моето мнение е, че хората там ще намерят точното решение, а ми се вижда прекалено сложно, Лео да заиграе в Манчестър Сити или  ПСЖ. Да, знаем, че в днешния футбол парите играят изключително важна роля, и през лятото ще получим отговори на много въпроси.  Не считам, че ще се стигне до някаква драма и призовавам  топ тимовете в европейския футбол да забравят за Меси и да се концентрират върху изявите си на терена“, заяви французинът