Евентуалното преминаване на Неймар в Барселона няма да се превърне в трансферна сага. Според медиите във Франция, от настоящия клуб на футболиста Пари Сен Жермен са обявили пред каталунците, че имат седмица да изпълнят изискваснията им по сделката. 

Треньорският щаб на французите взе футболиста на турнето в Китай и смята от 1 август да го включи в подготовката за старта на новия сезон в Лига 1. Случи ли се това, бразилецът ще бъде свален от трансферния списък и всякакви оферти към него ще бъдат отхвърлени. 

И за да секнат недоволството му от евентуалното му оставане на "Парк де Пренс", ръководителите на клуба са готови да вдигнат значително заплатата му. В момента тя е 36 млн. евро на година или по 3 млн. евро на месец. Повече от него взима само Лео Меси от Барселона - по 41 млн. евро на сезон - и Неймар може да го доближи, ако остане в Париж. 

Заради поставянето на този краен срок, се очаква активизиране от страна на ръководството на каталунците в преговорите. Първата им оферта от двама футболисти плюс 40 млн. евро беше отхвърлена. ПСЖ иска 300 млн. евро за Неймар.