От Барселона са готови да отправят първа официална оферта за Марко Верати към ръководството на Пари Сен Жермен, пише AS.

Верати се ядоса и отправи още по-ясно послание относно бъдещето си

Според испанското издание каталунците смятат да предложат на парижани сумата от 70 милиона евро. Най-вероятно от ръководството на френския гранд ще отхвърлят подобна оферта, тъй като не желаят да се разделят със звездата си. Освен това “блаугранас” могат да се бръкнат и по-дълбоко за Верати, тъй като това е трансферна цел номер 1 на новия старши треньор Ернесто Валверде.

Източници, близки до каталунския клуб твърдят, че се очаква Барселона да изпрати официално предложението си към ПСЖ в понеделник.

Марко Верати отказа 12 милиона от ПСЖ, настоява да напусне

Верати вече на няколко пъти демонстрира желанието си да премине на “Камп Ноу” като според последните слухове е отказал офертата на парижани за увеличаването на заплатата му на 12 милиона евро на година.

Футболистът прекъсна ваканцията си на Ибиса, за да пътува до френската столица, където се срещна с президента Насер Ал-Келайфи и спортния директор Антеро Енрике. Шефовете на ПСЖ са били категорични, че футболистът има договор с клуба до 2021 година и няма да му позволят да напусне.