Ръководството на Барселона и това на Пари Сен Жермен започнаха предварителни преговори за завръщането на бразилската звезда Неймар на „Камп Ноу”. Нападателят е категоричен, че не желае да носи повече екипа на парижани и дори заплаши, че ще започне стачни действия, ако от ПСЖ не склонят да го продадат.

Френският шампион пък постави колосална цена от 300 млн. евро за бразилеца, за когото плати 222 млн. преди две години.

Според информация на испанския вестник Sport, преговорите между двете страни се водят от посредници, като ключови при тях са агентите Пини Захави и Киа Йорабичан.

От първата оферта на Барселона става ясно, че каталунците са готови да платят 100 млн. евро за бившия си футболист и да включат в сделката Филипе Коутиньо, за когото пък Барса плати 142 млн. паунда.

Още по темата:

Реал окончателно се отказа от Неймар

Неймар започва стачка

Неймар: Искам да се върна у дома

Ключов в случая може да се окаже интересът на Пари Сен Жермен към Коутиньо, който за сезон и половина не успя да се адаптира по най-добрия начин на „Камп Ноу”. Със сигурност предстоят сложни преговори между двете Барса и ПСЖ, които не са в особено добри отношения след трансфера на Неймар преди две години, припомнят испанските медии.

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу е бил категоричен, че по никакъв начин не може да изпълни претенциите на ПСЖ за трансферна сума от 300 млн. евро, но е готов за преговори при други обстоятелства. Първият ход на боса на Барса е бил именно Филипе Коутиньо и добавянето му в сделката.