Още когато Адриен Рабио отсвири Пари Сен Жермен за удължаването на договора си и беше изваден от първия отбор през декември, всички вече го смятаха за сигурно ново попълнение на Барселона. Оказва се обаче, че това съвсем не е така. 

Според информация на вестник "Спорт", майката на футболиста - Вероник, която е и негов агент, е преговарял с още четири отбора от 1 януари насам. От тази дата той може да се договори с всеки клуб, който го пожелае, защото остават само шест месеца от контракта му. 

Това е притеснило каталунците, които имат принципна договорка с Рабио, но не и официална такава. Те са му предложили 10 млн. евро на ръка, както и петгодишен договор, в който заплатата му се увеличава постепенно и стига доста високи нива. 

Но французинът е преценил, че докато не получи всичико във вид на договор, макар и дори предварителен, може да изслуша всяка една оферта за себе си. Най-изкусителната от тях е била на Тотнъм, но не е ясно дали е толкова добра, колкото тази на Барса. 

Надеждите на халфа са, че ще бъде продаден още през януари, защото иначе се очертават шест тежки месеца пред него на "Парк де Пренс", в които няма да има достъп дори до тренировъчната база. Парижани са готови да го пуснат срещу 5 млн. евро.