Барселона опита да се подсили с двама от най-силните млади халфове в света в момента - Адриен Рабио и Френки де Йонг - през изминалото лято, но удари на камък. В клуба обаче далеч не са се отказали от тях, въпреки този провал. 

Каталунците са категорични, че от следващото лято ще ги имат в състава си, при това без да платят и стотинка за тях като трансферна сума. Причината е, че те са обвързани с настоящите си клубове за още по 12 месеца. 

Шефовете на испанския шампион бяха готови да извадят много пари и за двамата, но Пари Сен Жермен не пусна Рабио, а Аякс - Де Йонг. Те се надяваха да изкарат повече пари за качествените си играчи, но сега изглежда ще ги изпуснат, без да вземат нищо. Защото и двамата категорично отказват да преподпишат. 

Редица други водещи отбори на Стария континент ще се опитат да ги измъкнат, особено след като няма да струват никакви пари, но желанието на самите играчи е да заиграят за Барселона, твърди вестник "Мундо Депортиво". И точно това прави шефовете в клуба уверени, че ще ги привлекат, макар и 12 месеца по-късно.