Звездата на Пари Сен Жермен Неймар ще бъде съден за корупция и измама, след като Върховният съд на Испания отхвърли жалбата на бразилския футболист.

Бе преценено, че тъй като местоработата на Неймар е била Барселона и престъплението е извършено на испанска територия,  съдът има пълно правомощия да съди бразилския футболист за корупция и измама.

Освен Неймар обвинения са повдигнати срещу Барселона, Сандро Росей, Хосеп Мария Бартомеу, родителите на бразилския футболист, Сантос и неговият бивш вицепрезидент Одилио Родригес за неправомерни измами в начина на договаряне и корупция. 

Продължават делата по скандала около привличането на бразилския футболист на "Камп Ноу" през 2013 година.

Фирмата ДИС, която представлява Неймар тогава, иска от съда 5 години затвор за бразилеца, баща му и Бартомеу. Тогава последният беше вице на Сандро Росей. Причината - измама с цената на футболиста и присвоени сериозни суми около трансфера.

ДИС иска и глоба за Барселона в размер на 195 милиона евро, информират медиите в Испания.

Мениджърската агенция ДИС държеше по това време 40% от правата на бразилския нападател. Барселона и Сантос първоначално обявиха, че трансферът на Неймар е на стойност 17 милиона евро, а след това стана ясно, че сделката реално възлиза на 90 милиона евро.