Жерар Пике призна, че част от футболистите на Барселона са били напълно съгласни с идеята да редуцират заплатите си, ако това е щяло да увеличи шансовете на клуба да закупи обратно Неймар от Пари Сен Жермен. Драмата с преминаването на бразилеца на „Камп Ноу” през лятото бе наистина голяма, след като желанието на играча бе завръщане в Каталуния, но в крайна сметка това ен стана.

Преди две години Ней премина на „Парк де Пренс” за рекорден трансфер от 222 милиона евро, но сега „блаугранас” пожела отново той да заиграе в отбора.

Говорейки за Cadena Ser, Пике разкри, че голяма част от играчите са изразили готовност да редуцират възнагражденията си, за да може Ней да стане пак техен съотборник. „Не сме събирали пари за Неймар. Бяхме наясно, че имаме проблеми с Финансовия феърплей и му казахме, че искаме да му помогнем. Вместо да получим определена сума за една година, можехме да я получил за три-четири години – няма проблем.

„Можем да вземем това, което ни се полага за една година в рамките на четири. Така можеше да подпишем с Неймар, но тогава изникнаха други проблеми”, призна Пике.

„Всичко е възможно и това се вижда с всяка изминала година. Преди му казахме, че отивайки в ПСЖ, е все едно в „златен затвор””, призна Пике.