Адриен Рабио ще играе в Барселона от следващия сезона. Това е убедителното заглавие на френския вестник „Le Parisien“. Въпреки че каталунците привлякоха Френки де Йонг, във Франция продължават да са категорични, че следващата крайна дестинация на Рабио е Барселона.

Френското издания базира информацията на източници от обкръжението на 23-годишния футболист. Играчът е наясно, че сезонът не му се развива добре и моментът е много труден за него.

„Психологически той демонстрира сила на волята над това, което може да се очаква“, казва член на семейството му, цитиран от френския вестник. Неговото отношение освен това е образцово. В деня преди Пари Сен Жермен да замине за Манчестър за мача от осминафиналите на Шампионската лига, той бе един от последните, които напуснаха тренировъчната база на клуба, въпреки че знаеше, че не е в групата за двубоя.

Рабио се вижда в Барселона през следващия сезон. Той чака подходящия момент, за да обяви преминаването си на „Камп Ноу“. 

От края на миналата година се знае, че Барселона се е договорил с 23-годишния Рабио за личния му контракт. Каталунците ще плащат на играча по 10 милиона евро на година и еднократно ще му платят бонус от 10 милиона евро.