Звездата на Барселона Лионел Меси е един от лидерите в клуба, които са били най-ядосани, след като е станало ясно, че от Пари Сен Жермен са отхвърлили поредната оферта за Неймар, пише Marca.

Каталунците са недоволни от начина, по който президентът на клуба Хосеп Бартомеу води преговорите за трансфера на бразилския национал. Най-разстроен е капитанът Лионел Меси.

Босът на Барселона се е срещнал с футболистите и разказал, че парижани са отхвърлили предложението от 140 милиона евро. Играчите смятат, че Бартомеу не прави достатъчно, за да може да върне Неймар в състава, въпреки че им е обещал точно това.

Футболистите на каталунците вече са изгубили увереност, че ще могат да вземат звездата на ПСЖ. Те се притесняват дори и от Реал Мадрид, които също обявиха, че имат апетити към бразилеца.

Лионел Меси смята, че за да се подсили Барселона, им е необходим именно Неймар. Медиите в Испания вече съобщиха, че аржентинецът е влязъл в контакт с бразилеца, за да го убеди да не приема офертата на Реал Мадрид.

За Барселона Неймар се състезаваше от 2013 до 2017 година. С фланелката на каталунците той спечели девет трофея.