Отборът на Барселона обяви, че сагата по делата с бившия футболист на клуба Неймар е приключила. „Каталунците“ информират на сайта си, че двете страни са се разбрали извън съдебната зала по взаимно съгласие.

Изявлнението гласи, че е подписан договор между клуба и играча за прекратяване на делата между двете страни по отношение на три иска, свързани с трудови и граждански дела.

Миналата година стана ясно, че бразилецът е завел иск в съда заради неполучени бонуси. Тогава юристите на нападателя искаха от Барса да плати на играча сумата от 43, 650 милиона евро за продължението на договора на играча през 2016 година, както и процент от тази сума.

Неймар е обжалвал решението на съда от юни миналата година, по което той трябва да плати на Барселона сумата от 6,7 милиона евро. Общата сума за която спореха страните е почти 60 милиона евро.

В същото време пък Барселона заведе съдебно дело срещу Неймар, като „каталунците“ предявиха иск за 10 милиона евро към бразилеца. На „Камп Ноу“ смятаха, че са платили с 10 милиона евро повече от необходимото на играча по време на престоя му в каталунската столица.

Неймар игра в Барселона между 2013 и 2017 година, като впоследствие подписа с френския Пари Сен Жермен.