Ледовете между шефовете на Барселона и бившата звезда на клуба Неймар започват да се разтапят. И според последните информации от Каталуния, завръщането му на "Камп Ноу" изглежда все по-вероятно, дори на практика сигурно. 

Според вестник "Спорт", ръководството на "блаугранас" е имало неофициална и неформална среща с бразилеца в родината му. На нея, съвсем логично, се е обсъждала възможността да се върне в отбора. И отговорът на нападателя окуражил босовете на клуба. 

"Спокойно, ще се върна", отговорил Неймар на въпроса дали може да осъществи обратен трансфер на "Камп Ноу". Този знак от него дал зелена светлина на ръководството на Барса да започне операцията по трансфера му с колегите си от Пари Сен Жермен. 

Само преди няколко седмици бразилецът обяви, че не е доволен от престоя си в Париж и иска да си тръгне в търсене на ново предизвикателство. Мнозина очакваха то да е в Реал Мадрид, но "белите" нямат достатъчно свободни средства, за да го ангажират сега, затова Барселона е големият фаворит за новата дестинация пред него.