Най-скъпият футболист в историята Неймар отрече информациите, че срещу него има заведен иск от испанските данъчни власти, касаещи приходите му в последните месеци на престоя му в Барселона. В понеделник испански издания гръмнаха с новината, че данъчните разследват бразилеца дали е внесъл дължимите суми по трансфера си в ПСЖ, както и тези, касаещи специален бонус от каталунския клуб. 

В специално комюнике компанията, която се грижи за правата на футболиста, отговори от негово име, че всичко около данъчното му досие е чисто и платено. И наистина той е замесен в съдебен иск, но е срещу бившия му клуб и касае въпросната премия. 

"Няма никакви разследвания, отворени от испанските данъчни власти, касаещи Неймар. Има всъщност молба от тях, за да им бъде пратено становище от делото, което се води от страна на футболиста срещу Барселона, касаещо неизплатена от клуба премия. Заседанието по това дело е насрочено на 21 март и това е единствената съдебна битка, в която той е замесен."

"Компанията, която се грижи за имиджовите права на Неймар, категорично иска да обяви, че той е платил всички дължими от него суми към Хазната в Испания за 2017 г. до приключването на фискалната 2018 г. Надяваме се с това да сме изяснили казуса", пишат в становището си от фирмата NR Sports, грижеща се за всичко извън футбола, касаещо Неймар. 

Така на практика остава битката в съдебната зала за прословутия "бонус лоялност" между бразилеца и Барселона. Той беше в размер на 64 млн. евро и трябваше да му бъде изплатен, ако не смени клубната си принадлежност до 1 август 2017 г. 

Южноамериканецът умишлено забави преминаването си в Пари Сен Жермен с няколко дни, за да го вземе и след това подписа. Каталунците се възмутиха от този негов ход и му платиха само 24 млн. евро на 1 август, които впоследствие изискаха по съдебен път плюс лихвите и стопираха изплащането на остатъка от сумата.

На свой ред Неймар заведе друг иск, в който претенира не просто да получи остатъка от този бонус, но и да му бъдат платени лихви за забавянето, както и морални щети. Развръзката се очаква именно на 21 март в заседанието на съда в Барселона.