Барселона и Пари Сен Жермен постигнаха принципни договорености по голяма част от параметрите на трансфера на Неймар. Двата тима се разбраха, че като част от сделката клубната си принадлежност ще сменят Иван Ракитич и Филипе Коутиньо, а остава да се договорят за финансовата компенсация, която каталунците ще трябва да платят допълнително. 

Медиите на Пиренеите побързаха да отворят шампанското, но се оказа, че това е било твърде прибързано. Защото замесените в сделката други играчи съвсем не изгарят от желание да отидат да играят в Париж. Дори напротив. 

Агентите на Коутиньо са изразили възмущението си, че клиентът им е бил използван като разменна монета, без дори да бъде питан за съгласие. Те са категорични, че за да се стигне до подобен негов трансфер, трябва да се водят дълги и напоителни разговори. 

Мениджърът на Ракитич също е обявил, че клиентът му няма намерение да ходи на "Парк де Пренс". Той беше искан от французите и миналата година, но категорично отхвърли офертата им. Хърватинът изобщо не иска да премине в ПСЖ и е разочарован, че е използван по такъв начин. 

Така сделката за бразилеца изведнъж отново увисна във въздуха и на практика не само финансовите различия са пречка за осъществяването ѝ.