Барселона може да се похвали, че си осигури подписа на един от най-талантливите млади френски играчи. Това е централният защитник на Тулуза Жан-Клер Тодибо, който само преди десетина дни навърши 19 години. 

Макар и на толкова крехка възраст, той впечатлява с внушителна физика и редица специалисти и анализатори му предричат бляскаво бъдеще в следващите години. Тийнейджърът подписа предварителен контракт с каталунците, който ще влезе в сила от 1 юли. 

Дотогава той ще остане край Лазурния бряг, за да изпълни договора си с Тулуза. След като се присъедини към новия си клуб през лятото, веднага ще бъде пратен под наем някъде, за да трупа опит. Но ако покаже силни игри в предсезонната подготовка, може директно да се пребори за място в състава на Ернесто Валверде. 

От началото на сезона Тодибо има 10 мача и един гол за Тулуза. От ноември насам обаче не е играл за тима, защото беше замразен на пейката поради факта, че отказа да поднови договора си. Това го прати и без пари при Барселона от лятото. 

Каталунците се пребориха за подписа му в конкуренцията на редица големи европейски отбори, сред които и Пари Сен Жермен. Французинът трябва да е алтернатива за бъдещето на Жерар Пике, който след по-малко от месец навършва 32 години.