Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу пожела честност от бившия нападател на тима Неймар, който пое към ПСЖ за рекордните 222 милиона евро. Босът на „блаугранас“ апелира бразилецът да признае, че е искал да напусне.

Три изненади в групата на Барселона

„Официално ние разбрахме, че Неймар ще си иде, когато ни го каза. В края на юли видяхме, че нещата не вървят добре. Неговият баща обаче ни обясни, че няма да се случи нищо. Всичко това обаче е вече история. Ние сме си направили изводите. Смятам, че те са планирали раздялата, но ние се доверихме на баща му. Мисля, че би било добре Неймар да е честен и да каже, че е искал да си иде, защото не се е чувствал комфортно. Както Сеск и Педро. Той и баща му са гледали интереса си, а аз бранех този на Барселона. Не е истина, че Мингея ми е казал още през май или юни, че Неймар ще си иде“, обясни версията си Бартомеу.

„Дембеле е при специалист във Финландия. Ще се върне и ще ни помогне, както сме предвидили. Предварителните очаквания са да бъде извън игра за около 4 месеца. В началото на януари, февруари, ще започнат важните мачове. Говорих с Дембеле, в добро състояние е. Сряда или четвъртък ще се върне“, добави Бартомеу.

Валверде със собствено обяснение за травмата на Дембеле

Дембеле скъса ахилесовото сухожилие на левия крак при победата над Хетафе с 2:1. Младият нападател получи неприятната травма след едва три мача с екипа на каталунците. Роденият през 1997 година французин се присъедини към „блаугранас“ преди броени седмици, като за него от Барса броиха 150 милиона евро на Борусия Дортмунд. Дембеле бе привлечен с идеята да се превърне в заместник на Неймар.