Президентът на Пари Сен Жермен Насер ал-Хелайфи поиска УЕФА да разследва финансовите сделки на Барселона от лятото и обвини каталунците в нечестни действия. Испанският гранд натрупа огромни задължения в последните години, но въпреки това похарчи сериозна сума през лятото за нови попълнения, като за целта продаде свои ценни активи - час от телевизионните и дигиталните си права.

Според Ал-Хелайфи това обаче създава нелоялна конкуренция. "Това честно ли е? Не, не е честно. Дали е законно? Не съм сигурен. Ако позволят на тях, и други ще започнат да го правят. УЕФА има своите финансови регулации и със сигурност ще проверят всичко", коментира босът на ПСЖ. Парижкият клуб и Барселона са в много обтегнати отношения, след като ПСЖ купи звездата на Барса Неймар преди няколко години, а впоследствие и Лионел Меси, докато миналата година Барселона пожела да се отцепи в европейска Суперлига, а френският отбор остана лоялен на УЕФА.

Самите ПСЖ също често са критикувани от другите клубове, че реално са собственост на Катар и използват фиктивни спонсорски договори, за да помпат пари в клуба, което има дава нечестно преимущество. Ал-Хелайфи е президент и на Европейската асоциация на клубовете, като влиянието му в УЕФА също е сериозно.