Пари Сен Жермен обмисля да се включи в надпреварата за привличането на халфа на Барселона Френки де Йонг, съобщават различни сайтове във Франция.

Нидерландският полузащитник е харесван на “Камп Ноу”, но финансовата ситуация и желанието за подсилване с определени играчи вероятно ще принуди каталунците да се разделят с него, за да могат да балансират финансовите параметри на клуба. 

В последните седмици Де Йонг е свързван много настойчиво с трансфер в Манчестър Юнайтед, където от вчера начело е бившият наставник на халфа в Аякс - Ерик тен Хаг. Парижани обаче също обмислят по-сериозни промени в своя състав през това лято и Де Йонг е считан за отлична възможност за подсилване на халфовата линия на тима.

През миналата година парижани измъкнаха под носа на Барселона друг нидерландски национал - Джорджиньо Вайналдум, но той така и не успя да се утвърди в състава и записа доста слаба кампания. Голям плюс на страната на ПСЖ е участието в Шампионската лига, тъй като "червените дяволи" ще се задоволят само с Лига Европа догодина.

Подобен трансфер може да се окаже допълнителен изключителен ход от страна на ръководството на Пари Сен Жермен, след като от там успяха да убедят Килиан Мбапе да преподпише и да отхвърли предложението на Реал Мадрид.